Picapac kodupakiautomaadi kasutamise juhend

Juhend Picapac kodupakiautomaadi kasutamiseks

Kuidas pakke TELLIDA? 

  1. Ostle ükskõik mis e-poes. Kui paki jätab sulle automaati sõber või tuttav, siis hüppa nr 3. punkti juurde.
  2. Tellides vali tarnevalik “1. eelistus / Picapac pakiautomaat” (sel juhul kehtib pakiautomaadi hinnaga tarne). Kui see valik pole saadaval, vali lähim Omniva pakiautomaat ning su pakk suunatakse automaatselt sinu isiklikku Picapac-i. Alternatiivina võid valida kullerteenuse, kui eelistad teist teenuseosutajat.
  3. Kui kuller või mõni teine paki toonud isik toob paki ja lukustab lahtri, siis omanikule tuleb SMS-iga koheselt teavitus, et millise suurusega lahtrisse on pakk pandud (S, M, või L). Näide sõnumist: “L. Delivery.”
  4. Kasuta pakiautomaadi lahtri avamiseks 4-kohalist PIN-koodi või saada sõnum “Open” samale numbrile, kust Picapac paki saabumise teavitus tuli. Lahter jäta “avatud” olekusse, et kullerid saaksid sinna ka järgmised pakid lisada!

 

Täpsema info saamiseks loe meie blogipostitust teemal: “Kuidas kasutada Picapac pakiautomaati”.

Kuidas pakke SAATA? 

  1. Logi sisse Omniva iseteeninduskeskkonda Minu.omniva.ee
  2. Vali pealehelt „Saada pakk“. Kui sinu telefoninumber on seotud Picapac automaadiga, siis näed lähtekoha valikus Picapac-i
  3. Paki saatmise registreerimisel sisesta 4-kohaline kood, mille hiljem lisad Picapac-i lahtrile, et kuller saaks lahtri avada; ära kasuta saatmiseks isiklikku PIN koodi, vaid genereeri uus. Loe täpsemalt siit
  4. Peale Omniva iseteeninduses paki vormistamist pane pakk Picapac´i lahtrisse ja seadista lahter kasutades seda sama 4-kohalist koodi;
  5. Kuller tuleb pakile järele kahe tööpäeva jooksul;
  6. PSST! pakkide saatmisel on oluline, et peaksid kinni mõõtmetest, mis on kuvatud paki vormistamisel Minu Omnivas. Kui pakk ületab lubatud mõõtmeid, siis pole Omniva kulleril kohustust pakki peale korjata.

 

Täpsema info saamiseks loe meie blogipostitust teemal: “Kuidas saata kõik pakid välja pakiautomaadi hinnaga”

Kuidas pakke TAGASTADA? 

  1. Logi sisse Minu Omniva keskkonda või registreeri end kasutajaks. 
  2. Vali pealehelt “Tagastan paki oma Picapac’ist”.
  3. Täida lahtrid:  (1) “Paki tagastuskood” reale sisesta e-kirja või SMS-i teel tulnud 6-kohaline tagastuskood või pakiga kaasa tulnud eelvormistatud pakikood (nt About You või Asos). (2) “Picapac PIN-kood” reale siseta PIN, mida kasutad paki tagastamiseks Picapacist. Ära kasuta saatmiseks isiklikku PIN koodi, vaid genereeri uus. Loe täpsemalt siit. 
  4. Süsteem genereerib paki tagastamiseks uue koodi.
  5. Pane prinditud aadresskaart pakile või kirjuta pakile tagastamiseks genereerunud pakikood. 
  6. Sisesta pakk sobivasse Picapac lahtrisse koos PIN-koodiga, mida paki vormistamisel kasutasid.
  7. Kuller tuleb pakile järele kahe tööpäeva jooksul.

 

Täpsema info saamiseks loe meie blogipostitust teemal: “Nüüd saad Omniva pakid tagastada otse Picapacist”.  

Kuidas lisada LISAKASUTAJAID? 

  1. Kui soovid oma pakiautomaati jagada oma pereliikmetega (kokku saab pakiautomaadile lisada 5 täiendavat kasutajat), siis saada kiri klienditeenindus@picapac.ee koos täiendavate telefoninumbritega.
  2. Numbrid aktiveeruvad kiiresti pakiutomaadi pealmise kaane avamisel.

 

Täpsema info saamiseks loe meie blogipostitust teemal: “Jaga pakiautomaati oma pereliikmetega”

 

Kui pakiautomaatiga peaks juhtuma tehniline viperus, siis palume helistada 24/7 töötavale Foruse Picapac abiliinile: 6889988 või kirjutada klienditeenindus@picapac.ee.