Kogukonna pakiautomaatide võrgustik laieneb hoogsalt

Märtsi lõpus alustatud kogukonna pakiautomaatide pilootprojekt on jõudnud sinnamaale, et tänaseks oleme paigaldanud 20 pakiautomaati üle Eesti: neist 8 pakiautomaati Harku Valda, 5 automaati Pirita linnaossa, 2 automaati Saue valda, 4 automaati Harglasse, Kiili, Tallinna kesklinna ja Kalamajja. 

 

Mis on kogukonna pakiautomaat?

Kogukonna pakiautomaadid on mõeldud väiksemate kogukondade teenindamiseks ja kohtadesse, kus suured pakiautomaadid asuvad inimeste kodudest ja igapäevaelu trajektoorist kaugemal. Uudsed pakiautomaadid paigaldame perspektiivikatesse kohtadesse ise, kuid küladel, kogukondadel, kohalikel omavalitsustel ja kinnisvaraarendajatel on võimalus pakiautomaat ka välja osta, andes oma sooviavaldusest teada kontaktivormi kaudu. 

Juhul, kui pakiautomaat on paigaldatud Picapaci eestvedamisel, on vaja registreerida end selle kasutajaks. Endale sobiva pakiautomaadiga saab liituda Picapaci veebilehe kaudu ning kuutasu on 1 euro.

 

Uued asukohad Harku vallas ja Hargla külas

Juunikuus paigaldasime Picapac kogukonna pakiautomaadi Hargla külla Valgamaal. Valga vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul on Hargla kogukond pakiautomaadist väga puudust tundnud. „Tegemist on suurtest keskustest kaugemal asuva külaga, lähimasse linna jõudmiseks on nii mõnelgi perel vaja umbes 40 kilomeetrit läbida,“ ütleb Rogenbaum, lisades, et klassikaline suur pakiautomaat on Hargla jaoks liialt mahukas ja selle paigaldamise ära tasumiseks peaks sealt liikuma oluliselt rohkem pakke ja saadetisi.

Vähese kasutuse tõttu paigutasime juuli keskpaigas Kumna kultuuriaida juures asetsenud pakiautomaadi ümber Oblika teele Vääna-Jõesuus. Pakiautomaadi uus asukoht osutus valituks elanike sooviavalduste põhjal. Niisamuti leidis kogukonna Picapac endale elanike algatusel asukoha Otsa-Miko elamurajoonis.

 

Kogukonna pakiautomaadid kinnisvaraarendustes

Ka kinnisvaraarendajad on selle trendi ära tundnud ja huvituvad kogukonna pakiautomaatide paigaldamisest uute arenduste juurde – nii pakuvad nad ostjale lisaväärtust. 

Juuni lõpus paigaldasime Endoveri kogukonna pakiautomaadi Volta kvartalisse Kalamajja ning juuli keskpaigas sai Pinered uudse pakiautomaadi Rabarebase aedlinna Kiili. 


Kogukonna pakiautomaadi eelis

Jalutuskäigu kaugusel – Picapac pakiautomaadid on loodud tooma pakiteenused kodudele veelgi lähemale, võimaldades pakke kätte saada ja teele panna võimalikult vähese ajaga ning võimalikult kodu lähedalt.

Asukoha vabadus – automaatide suureks eeliseks on nende sõltumatus elektrist – nad töötavad akutoitel, mille eest vastutame ise, vahetades aku välja korra aasta-kahe jooksul. See annab võimaluse paigutada pakiautomaat sinna, kus on selle jaoks vajadus.

Avatud võrk – 8 lahtrilised automaadid töötavad avatud võrgu põhimõttel, mis tähendab, et neid saavad kasutada kõik automaadiga liitunud kullerettevõtted. Hetkel liiguvad kogukonna Picapaci Omniva pakiautomaadi pakid, Omniva kullerpakid ning DHL-i kullerpakid. Omnivaga on võimalik ka pakke saata ja seda pakiautomaadi hinnaga.

Viimased uudised

Uudiskiri

Liitu meie uudiskirja listiga ja saad võimaluse proovida Picapac isiklikku pakiautomaati 3 kuud!

Selleks täida kõrvalolev vorm ja saadame sulle meili peale sooduskoodi!

E-post

Nimi